Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Пет съвета за подобряване уменията по рисуване.

Как да подобрим уменията си по рисуване

Подобряването на умението по  рисуване може да изглежда наистина трудно, но може да бъде приятно занимание в свободното време. Изградете основните си умения за рисуване, като се фокусирате върху основни линии на определена форма и използвате различни видове материали (моливи, въглен, графит, пастел, маркер и др.).Можете също да правите  упражнения, за да предизвикате себе си и да подобрите уменията си.

СТЪПКА 1.
Фокусиране върху основите
Начертайте прави и криви линии според формата. Използвайте молив , за да нарисувате прави линии върху лист хартия. Практикувайте го често, за да подобрите работата си с линията. След това се упражнявайте да рисувате изчистени криви върху хартията, като завъртате ръката си, докато рисувате, за да изградите  контрола си  за рисуване.
·Правете дълги, плавни линии, а не къси или насечени.
·Опитайте да нарисувате и фигури, като триъгълници и кръгове.
Съвет: Всеки път, когато имате свободен момент, можете да използвате скицника и да скицирате линии и криви, за да изградите основните си умения за рисуване.

СТЪПКА 2.

Скицирайте форми с различна дебелина на линията, за да подобрите работата си.

 Вземете лист хартия или тетрадка и изберете прост дизайн, който да нарисувате като цвете или шестоъгълник. Скицирайте фигурата отново и отново върху хартията и променяйте качеството (дебелина и гладкост) на линията всеки път, за да можете да тренирате и да пробвате различни подходи. ·Практикуването на рисуване на една и съща форма с различни качества на линията (дебелина и гладкост) може да разкрие личен стил или метод на рисуване, който ви подхожда.

СТЪПКА 3.

Добавете светлосенки към вашите скици, за да може да добавите дълбочина.

Светлосенките са добавяне на щрих с по- тъмни области към рисунката, за да стане по-реалистична. Когато скицирате вашите линии, криви и фигури, добавете към тях и светлосенки, за да им придадете малко дълбочина. Подобряването на уменията ви за светлосенки ще ви помогне, когато рисувате по-големи скици.

– Добавете къси линии или попълнете цяла област, за да добавите светлосенки.

– Помислете къде светлината се отразява върху обекта, който сте нарисували, така че светлосенките да изглеждат естествено.

– Използвайте кръстосано щриховане, за да добавите сенките.

СТЪПКА 4.

Практикувайте правенето на непрекъснати линии, за да развиете по-плавни движения.

Направете прост чертеж и използвайте непрекъснати линии, за да нарисувате кривите и формите. Начертаването на дълги, непрекъснати линии, а не на къси и насечени, ще подобри способността ви да рисувате гладки и плавни скици. · Не се притеснявайте колко реалистично изглежда. ·Например, опитайте да нарисувате образа на автомобил. Начертайте извивките на външните линии на автомобила и заоблеността на колелата, но използвайте единични, непрекъснати линии, за да създадете гладко изображение. ·Подобряването на използването на непрекъснати линии също ще подобри скоростта на рисуването ви Добавете и малко светлосенки към чертежа

СТЪПКА 5.

Използвайте различни материали за рисуване, за да откриете какви са предпочитанията Ви.

Упражнявайте се да рисувате с моливи, гел химикалки, въглен, маркери и всякакъв друг вид пособия за рисуване, за да можете да подобрите уменията си за рисуване и да започнете да развивате свой собствен личен стил. Начертайте линии, криви и прости форми, използвайки различни пособия (въглен, моливи , пастели , графити и др.), за да видите кои предпочитате да използвате. ·Използването на различни пособия може да доведе до уникален и специфичен стил на рисуване, който използвате. ·Опитайте и скициране върху различните видове хартия.

Политика за поверителност
Когато посетите нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените предпочитанията си за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на вашето изживяване на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.