Каталози
0.00лв0 продукта в кошницата

Кохинор Хардтмут е един от световните лидери в производството и дистрибуцията на първокласни материали за художници, училища и офиси

Компанията е основана от Йозеф Хардтмут през 1790 г. във Виена и е кръстена на един от най-известните скъпоценни камъни - диаманта "Kohinur".През 1802 година компанията патентова пъвите графитни моливи изработени от глина и графит.През 1848 година производството им се премества в Ческе Будейовице и по-късно те стават стандарт в целия свят-тънкия графит е обвит в тяло от кедрово дърво. С течение на времето, моливите на Кохинор успяха да постигнат голям успех на редица световни изложения. Продуктите бяха наградени в много от тях, ще назовем само няколко - 1855, в Ню Йорк; 1856, 1900 и 1925 г. в Париж;  1862 в Лондон; 1882 във Виена и 1905 в Милано.

През годините производството на  графити е било изцяло свързано с четирите основни категории продукти насочени към:  художници (изкуство), ученици (училище),хобисти (хоби) и  канцеларски материали (офис) . Техния асортимент и структура  се определят от нарастващите изисквания на потребителите,затова в компания Кохинор Хардтмут непрекъснато се наблюдава за развитието и съвременните тенденции в индустрията и постоянно се търсят начини за актуализиране и усъвършенстване на нашите продукти.

Сред  богатя  асортимент,който се предлага, клиентът ще намерите повече от 5000 вида стоки - не само първокласни чернографитни моливи, но също и въглени и креди,  пастели, моливи, , маслени , акварелни, темперни и акрилни бои , туш, цял набор от канцеларски материали, материали за рисуване, гуми , скицници и много други.

През 2007 компанията Кохинор прави придобивания в рамките на държавата и чуждестранни,които са важни  за по-нататъшното разширяване Кохинор Хардтмут. Холдингът включва производствените заводи Понас в Полша и ХЕМУС със седалище в град Бургас, България.

Сегашният Кохинор Хемусмарк АД, се радва на една традиция, продължаваща повече от 90 години на Балканите. Продукцията му обхваща  сферите на училищни и офис материали- маркери, химикалки,флумастери и самозалепващи ленти, които го превръщат в един от най-големите производители в тази област в региона.